Новини

Назад

Подяка за важливу місію у Чорнобилі: сьогодні ліквідаторів та учасників страшної трагедії відвідали за місцем мешкання (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23 квітня 2021, 12:04
466
Діяльність депутатського корпусу

Зо 35 річниці Чорнобильських подій у місті вшановують усіх причетних до трагедії та ліквідації її наслідків. Сьогодні представники міської влади, депутатський корпус спілкуються з мешканцями, для яких ця дата – частина життя.

У Юрія Вікторовича сьогодні дебют на телебаченні. Учасник ліквідації наслідків аварії вперше на відеокамеру розповідає про 1989 рік, коли у Прип’яті проводив дезактивацію. «Найемоційніший спогад – це пустий дитячий садок, іграшки на підлозі та дика тиша, звідти за мить пішло життя, це дуже моторошно», - розповідає чоловік. Подякувати за мужність та рішучість, за сумлінну працю зранку завітала на його подвір’я секретар міської ради Ксенія Сухова. «Від імені міського голови Вадима Бойченка, від міської ради висловлюємо Вам вдячність за подвиг, за важку працю у ті роки. Ми пам’ятаємо про трагедію та розуміємо Ваш особистий внесок. З повагою ставимося до річниці Чорнобильської аварії та в цей день особисто хочемо подякувати кожному, хто тоді відгукнувся заради порятунку мирних жителів», - зазначила Ксенія Сухова.

Приділити уваги, поспілкуватися та подякувати приїхала секретар ради й до Віктора Івановича. З його загону у 92 людини, що тоді працювали у Чорнобильській зоні, сьогодні лишилось 9 чоловіків. Він просить аби зробили фото, бо приємно, що сьогодні у місті по при всі події, завітали й до тих, хто рятував мільйони людей у далекі восьмидесяті.