Новини

Назад

Об'єднатися заради розвитку: маріупольські депутати дадуть можливість сільським установам культури розвиватися разом з містом (ФОТОРЕПОРТАЖ)

25 березня 2021, 15:01
421
Діяльність депутатського корпусу

Профільні депутатські комісії продовжують розглядати проекти рішень майбутньої V сесії міської ради. Зараз синхронно працюють дві комісії: з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я та материнства і з питань житлово-комунального господарства та енергозбереження.

Депутати детально опрацьовують основні питання порядку денного. Серед них затвердження і впорядкування базової мережі закладів культури Маріупольської територіальної громади.

Проекти рішень пропонують приєднання 4 клубів і 3 бібліотек, які працюють в населених пунктах Бердянське, Покровське, Приазовське і Червоне. Клуби стануть філіями палацу культури «Український дім», а бібліотеки долучаться до централізованої системи нашого міста.

Директор департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима зазначила, що дане рішення дасть повне перезавантаження сільським установам культури.

«Це оновлення і розвиток. Клуби і бібліотеки будуть крокувати в ногу зі Стратегією розвитку культури Маріуполя. Це не тільки фінансування. Це вихід на абсолютно новий, сучасний творчий рівень, додаткова можливість надання якісних послуг населенню», - зазначила керівник профільного департаменту.

Всі депутатські комісії одноголосно підтримали цей проект рішення, а 31 березня за нього будуть голосувати в сесійній залі.