Новини

Назад

«Муніципальне управління»: на навчальному семінарі КСНи підвищують компетенції надання якісних сервісів населенню (ФОТОРЕПОРТАЖ)

11 листопада 2020, 10:07
498
Діяльність депутатського корпусу

Керівники структурних підрозділів міської ради у режимі ZOOM - конференції продовжують навчальний курс для комітетів самоорганізації населення Маріуполя. Відкриваючи чергову комунікацію, координатор проекту «Розвиток фронт-офісів КСН» Марія Мельникова зазначила, що новий етап навчання допоможе КСНам ще більш плідно взаємодіяти з жителями та представляти їх інтереси перед міською владою.

Коли представники каденції 8 скликання приступлять до виконання своїх повноважень, скільки депутатів буде в Маріупольській районній раді та як будувати свою роботу з оновленим складом муніципалітету: одним з доповідачів виступила начальник управління «Секретаріат ради» Юлія Стамбулжи.  Вона акцентувала увагу на тому, що перед комітетами з'явилися нові виклики й сьогодні потрібна їх візія дорожньої карти комунікації з новими депутатами. «Вже зараз ми розуміємо, що депутати як міської, так і районної рад будуть взаємодіяти з вами.  Значно зросте навантаження і відповідальність, тому потрібно навчитися адаптуватися до цих реалій, щоб бути максимально корисними для вирішення питань населення, - підкреслила доповідач.

Семінар «Муніципальне управління» розрахований на кілька днів.  Голів та секретарів комітетів проінформують про нові програми «Бюджету громадської участі», розкажуть про порядок проведення тендерних процедур, про надання правової допомоги в питаннях ЖКГ та інших напрямках.

Нагадаємо, що курс «Муніципальне управління» проводиться у межах проекту «Розвиток фронт-офісів КСН». Цей проект реалізується у Маріуполі ГО «Фонд розвитку Маріуполя», у партнерстві з Маріупольською міською радою за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», яка фінансується ЄС та низкою його країн.