Новини

Назад

Маріупольські депутати з турботою про літніх людей

01 жовтня 2020, 11:01
491
Діяльність депутатського корпусу

Пріоритетним напрямком у діяльності більшості депутатів чинної каденції є турбота та підтримка громадян похилого віку.  Депутати відвідують ветеранів на дому, проводять для пенсіонерів різні заходи, вшановують довгожителів, вирішують їх комунальні та побутові проблеми.  Буквально на кожному депутатському окрузі проживають люди похилого віку, багатьом з них старше 70 років.

  92-річна ветеран праці Анна Пилипівна Чубич - мешканка КСН «Черьомушки». Літню жінку давно опікує депутатка Ірина Дудіна та актив комітету. «Ми не залишаємо без уваги нашу бабусю, на будь-яке свято завжди вона у нас бажаний гість», - говорить голова КСН «Черьомушки» Тетяна Лаушкіна.

Ірина Дудіна зізналася, для неї люди похилого віку асоціюються з осінню.  «Я бажаю всім літнім людям, щоб у них в душі була золота осінь.  Щоб вони були оточені турботою, увагою та любов'ю. Щоб у нас завжди була хвилинка зупинитися і звернути увагу на оточуючих нас бабусь та дідусів, може вони потребують нашої допомоги. Адже, все, що навколо нас, створено їхньою працею. Низький їм уклін, а команда міського голови Вадима Бойченка робитиме все, щоб наші слова не розходилися зі справами», - сказала вона.

Депутатка Тетяна Книш каже, що, коли до неї звертаються літні жителі Каменська, ніколи їм у проханні не відмовляє. «Самі незахищені категорії громадян - це діти та люди похилого віку. На жаль, останнім часом стало більше самотніх літніх людей, у яких єдина надія на сусідів, друзів, та й просто небайдужих людей. Завжди намагаюся допомогти таким людям і не залишаю їх на одинці зі своїми проблемами», - ділиться депутатка.

  Турбота про старше покоління в пріоритеті й у депутата Володимира Яковенка. «Лідер нашої команди Вадим Бойченко не раз підкреслював, що наші ветерани і пенсіонери - це ті люди, які після важкої війни відновлювали і будували будинки, лікарні, школи, дитсадки, зводили заводи та фабрики, піднімали сільське господарство. На плечі старшого покоління лягли тяжкі випробування, але люди вистояли. І їх трудовий подвиг неоціненний», - зазначив він.