Новини

Назад

До Дня архітектури: депутатська комісія з питань будівництва, архітектури та землекористування бере участь у створенні оновленого архітектурного вигляду Маріуполя (ФОТОРЕПОРТАЖ)

01 липня 2020, 14:45
427
Діяльність депутатського корпусу

1 липня в Україні - День архітектури. У Маріупольській міській раді діє постійна комісія з питань будівництва, архітектури та землекористування. До її складу входять депутати Ірина Чомаєва, Світлана Ситник, Олег Єрмаков, Олександр Царьок та Олександр Комар.

До порядку денного кожного пленарного засідання завжди входить від 100 й більше питань земельного характеру. Перед їх затвердженням, всі проекти рішень розглядають на засіданнях постійних комісій. Тут члени профільної комісії надають пропозиції, вносять корективи, спираючись на побажання мешканців.

У Маріуполі міська влада приділяє велику увагу розвитку інфраструктури. Тому, працюючи над земельними проектами, члени комісії уважно вивчають розташування торгових об'єктів, стежать за станом фасадів, враховують цільове використання ділянок та наявність заборгованості перед містом.

Голова комісії Ірина Чомаєва зазначає, що доводиться розглядати і дискусійні питання. «Так, це забирає багато часу, іноді доводиться виходити за адресою комісійно з профільними фахівцями. Але намагаємося знаходити компроміс», - ділиться депутатка.

Її колега депутатка Світлана Ситник додає: «Більшість проектів стосуються продовження або поновлення терміну оренди земельних ділянок. Звичайно, там, де йдеться про об'єкти, у яких реалізують алкоголь сумнівної якості, ми рекомендуємо відмовити. При розгляді питань, що стосуються розташування малих архітектурних форм або гаражів, керуємося спеціально розробленими положеннями», - зазначила депутатка.