Новини

Назад

Прощання з навчальним роком у режимі скайп-конференції: маріупольські депутати-педагоги про дистанційний формат у шкільній практиці

29 травня 2020, 15:42
732
Діяльність депутатського корпусу

Вперше для маріупольських школярів пролунав останній дзвоник дистанційно. «Враження дуже особливі, звичайно ж діти чекали, що це свято відбудеться на шкільному дворі, з дотриманням усіх традицій.  Але обставини склалися таким чином, що ми змушені були проводити його у онлайн-режимі», - розповідає директор ЗОШ №48, депутат Лілія Борисенко.

Діти та викладачі сьогодні вітали один одного дистанційно.  Тим часом, Борисенко підкреслила, що у подальшому, коли школи перейдуть на звичайний формат, вчителі можуть з легкістю використовувати технології дистанційного навчання (тестування, оцінювання, тощо).

Її колега директор ЗОШ № 40, депутат Богдан Дужик з жалем говорить про таку вимушену форму проведення свята останнього дзвоника.  «Я розумію, що це свято для всіх учнів, особливо випускників.  Але на першому місці - здоров'я дітей та викладачів. Дуже сподіваємося, що 1 вересня школи повернуться до звичної формі навчання», - підкреслив депутат.

Нагадаємо, Маріуполь одне з перших міст в Україні, де організували онлайн-уроки в ефірі місцевого телеканалу та успішно засвоїли практику дистанційного навчання.