Новини

Назад

Постфактум першої дистанційної сесії міської ради: депутатський корпус - про нову форму роботи (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18 травня 2020, 14:11
528
Діяльність депутатського корпусу

Вперше в історії організації та проведення сесій Маріупольської міської ради 15 травня відбулося дистанційне засідання. У форматі онлайн-конференції депутатський корпус розглянув і проголосував питання порядку денного.

Хорошою альтернативою пленарним засіданням вважає дистанційні депутат Андрій Федай. «Для нас це була перша практика і довелося підлаштовуватися і пристосовуватися до технічних нюансів. Але, вважаю, що на різні випадки, потрібно завжди бути готовим до такого формату. Загальні враження хороші», - резюмував Андрій Федай.

Колега по депутатському корпусу Ірина Чомаєва також зазначила, що для першого разу пленарне засідання у режимі онлайн відбулось на гідному рівні. «Така форма – хороший робочий інструмент», - вважає депутат.

Приємні враження від дистанційної комунікації з колегами у депутата Владислава Мірошниченка. «Дистанційна сесія міської ради пройшла нормально, депутати працювали плідно, приймаючи важливі для міста рішення», - підкреслив Мірошниченко.

Не тільки неприйнятна, але й необхідна - депутат Світлана Ситник позитивно оцінила нову практику. «За певних умов така форма проведення сесійних засідань дуже потрібна. Ми стали першопрохідцями і успішно прийняли рішення, які дали хід важливим міським процесам»,- вважає депутат Ситник.

Нагадаємо, депутатська каденція VII скликання є інноваційною щодо впровадження нових форм роботи. Саме цей депутатський корпус започаткував традицію проведення сесій з онлайн-трансляцією, перейшов на електронну систему поіменного голосування і засвоїв практику дистанційних засідань.