Новини

Назад

Депутатка Ніна Павлюк: «У Маріуполі міська влада всіляко підтримує людей з інвалідністю»

05 травня 2020, 16:09
547
Діяльність депутатського корпусу

5 травня - Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю. Сьогоднішня дата покликана звернути увагу суспільства на проблеми, пов'язані із захистом прав маломобільних груп населення.

19 років громадською організацією «З нами добрі серця» керує Ніна Павлюк, вона є депутаткою чинної каденції. «Можу зазначити, що місто робить багато для підтримки людей з інвалідністю. Місцева влада співпрацює з керівниками цих громадських організацій. Їхні лідери є членами комітету доступності, й при розгляді звернень громадян місто прислухається до нашої думки»,- говорить депутатка.

Павлюк зазначає, що при будівництві або реконструкції того чи іншого об'єкта, проєкт робіт узгоджується з членами комітету доступності. Тому, у місті буквально за останні 2-3 роки зріс рівень комфорту для маломобільних груп населення.

У Маріуполі успішно реалізуються цільові програми захисту населення «Маріуполь з турботою про вас», й соціальної адаптації, інтеграції дітей та молоді з інвалідністю «Разом ми єдині», спрямовані на підтримку та реабілітацію цієї категорії маріупольців.

Ніна Павлюк вважає, що ні одна категорія громадян не повинна залишитися без уваги влади. «На сьогоднішній день люди з інвалідністю - одна з найбільш вразливих категорій населення. Тому, головне завдання Міжнародного дня боротьби за права інвалідів – звернути увагу на створення умов для поліпшення якості соціальної політики, щоб люди могли отримувати освіту, працювати й користуватися соціальними благами нарівні з іншими членами суспільства», - підкреслила вона.