Новини

Назад

Робота депутатських комісій: опрацьовано близько 200 земельних питань чергової сесії (ФОТОРЕПОРТАЖ)

21 лютого 2020, 15:16
697
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні всі постійні комісії розглядали проекти рішень департаменту активів, що увійшли до переліку питань 50 сесії. Як зазначив секретар міської ради Степан Махсма, у залі присутні представники всіх комітетів самоорганізації населення, які озвучать думку громади у випадку дискусійних питань.

За кількома адресами виявлено торгові об’єкти, що використовують землю не за цільовим призначенням. Є й такі, на діяльність яких надійшло чимало скарг як від районних адміністрацій, так і від мешканців. Позиція депутатського корпусу – відмова в продовженні строку оренди такому бізнесу. У деяких випадках, навість оскарження права власті, особливо, якщо мова йде про реалізацію алкогольної продукції та роботу без дозвільних документів.

Низка питань проекту денного стосувались приватизації, узаконення будівель, прохань людей щодо ділянок під сільськогосподарське призначення.

Дискусійними стали питання щодо офіційного оформлення вже існуючих гаражів. Як зазначила директор департаменту по роботі з активами Світлана Штенда, наразі виявлено декілька нюансів, які треба відпрацювати. Поки процес триватиме, депутати запропонували зняти питання на доопрацювання. Депутат Дмитро Мирошниченко зазначив, що треба розробити чітке  формулювання, які території можуть використовуватись під гаражні кооперативи. На його думку, це дозволить запобігти плутанині.

У засіданні взяли участь й мешканці. Люди аргументували свою позицію щодо розміщення окремих торгових об’єктів. З урахуванням усіх пропозицій проекти рішень будуть опрацьовані для подальшої роботи на пленарному засіданні. Нагадаємо, чергова сесія відбудеться 26 лютого.