Новини

Назад

Маріуполь взяв участь у 1 Всесвітньому конгресі питної води (ФОТОРЕПОРТАЖ)

11 грудня 2019, 19:00
665
Діяльність депутатського корпусу

В Афінах триває Всесвітній конгрес питної води під егідою Президента Грецької Республіки. За допомогою скайп-зв'язку секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма зміг поговорити про проблеми водопостачання Маріуполя та прилеглих селищ з міжнародними експертами.

Основна тема заходу: обговорення питань якості питної води та впровадження інноваційних технологій, які будуть забезпечувати достатню кількість води високої якості для потреб населення і навколишнього середовища.

Степан Махсма виступив в якості доповідача з питань водопостачання нашого регіону. «Порушення водогону від річки Сіверський Донець через військові дії змушує забезпечувати Маріуполь і прилеглі селища водою низької якості зі Старо-Кримського водосховища, яке, до того ж, має обмежений обсяг. Для вирішення проблем водозабезпечення міста за фінансової підтримки Французького уряду буде реалізовано масштабний проект якісного водопостачання. Але залишаються невирішеними питання залучення фінансування для забезпечення водопостачання прилеглих селищ, в тому числі й Сартани», - зазначив він.

Було розроблено кілька інвестиційних проектів і для їх реалізації необхідна допомога міжнародних донорів і експертів. Під час дискусії фахівці обговорять проблематику та оцінять можливості міжнародної підтримки.