Новини

Назад

Депутати обговорили питання землі та комунальної власності (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22 листопада 2019, 15:12
612
Діяльність депутатського корпусу

Понад 140 проектів рішень компетенції департаменту по роботі з активами розглянули сьогодні на депутатських комісіях.

Більшість проектів сфери земельних відносин стосувалися продовження або відмови в оренді земельних ділянок, надання дозволу на розробку проекту землевідведення. Також розглядалися питання, що стосуються зміни орендаря за договором.  Не мають наміру депутати продовжувати оренду, якщо торговельні об'єкти розташовані в зоні «червоних ліній» або підпадають під реконструкцію.

Більш детально директор департаменту по роботі з активами міської ради Світлана Штенда зупинилася на «Положенні про порядок обліку, передачі у оренду майна, яке належить міській комунальній власності».  До документу пропонують внести доповнення.  Так, перелік пільговиків доповниться правоохоронними відомствами (МВС, СБУ, суд відповідно до Закону).  Так само пропишуть одностороннє розірвання договору з аптеками, якщо їх націнка перевищить 10% ставку на фармацевтичну продукцію.  Внесуть до Положення й вимогу про те, що орендар зобов'язаний укласти договір з балансоутримувачем будинку на обслуговування.

Під час обговорення земельних питань, пов'язаних з територіями садівничих товариств, секретар ради Степан Махсма зробив акцент на системному підході у прийнятті рішень.  «Сьогодні місто рухається стратегією того, що наші товариства повинні приєднатися до Маріуполя, щоб отримати певний статус та можливість повноцінного розвитку. Виходячи з цього, ми повинні формувати і політику розгляду цих питань на пленарних засіданнях», - підкреслив Степан Махсма.

Депутатські комісії написали свої зауваження до проектів рішень, які розглянуть на Координаційній раді.