Новини

Назад

Депутати врахували скарги мешканців при розгляді земельних проектів рішення (ФОТОРЕПОРТАЖ)

20 вересня 2019, 09:52
509
Діяльність депутатського корпусу

Під час розгляду питань земельних відносин на постійних комісіях представники депутатського корпусу навели низку прикладів та адрес, де мешканці виступають проти функціонування об’єктів бізнесу.

Категорично налаштовані мешканці проти розширення діяльності підприємця, чий об’єкт знаходиться на проспекті Перемоги в Лівобережному районі міста. Відразу кілька депутатів отримали скарги від людей, які мріють про спокій у своїх дворах.

«Підприємець побудував свою роботу таким чином, що машини постійно везуть товар через двори цих будинків. Мешканцям це дуже не подобається. Люди вже неодноразово говорили нам про це», - зазначила депутат Лілія Борисенко.

Її підтримав і депутат Володимир Курський, який теж приймав городян саме з цього питання. То ж члени комісій мають намір відмовити підприємцеві в розробці документів землеустрою для розширення бізнесу.

Уважно поставилися депутати і до функціонування тих об’єктів, які територіально потрапили до зони реконструкції та не відповідають нормам архетипу. На цьому засідання акцентували уваги на ті звернення підприємців, які не виконали своїх зобов’язань протягом року.

«Аби позбутися таких фактів, нам потрібно більш детальніше прописувати власникам комерційних об’єктів, що саме та до якого часу вони мають виконати, аби претендувати на подальшу співпрацю з містом», - зауважив депутат Юрій Дорошенко.

Цю думку також висловив і секретар міської ради Степан Махсма. «Дуже слушне зауваження колеги, яке дозволить більш чітко відпрацьовувати ці питання та вживати дієві механізми до тих підприємців, котрі ігнорують наші вимоги, сподіваючись на «другий шанс». Такого більше не буде», - підкреслив він.

Загалом на 45 сесію буде винесено близько 40 земельних питань. Остаточне рішення депутати приймуть по кожному з них 25 серпня на пленарному засіданні.