Новини

Назад

Проект про призначення стипендій обдарованим учням та студентам підтримали усі депутатські комісії (ФОТОРЕПОРТАЖ)

03 вересня 2019, 15:48
841
Діяльність депутатського корпусу

Як зазначила директор департаменту освіти міської ради Тетяна Братчикова, не перший рік міська влада дає стипендії учням та студентам, які показали високі результати на предметних олімпіадах та МАН (малої академії наук). «У минулому році було 38 таких претендентів, а у цьому році – 67», - зазначила вона.

Доповідач повідомила, що претендентів на отримання стипендій міської ради висувають педагогічні ради навчальних закладів. Кандидатами можуть бути учні, які мають високий рівень учнівських досягнень і стали переможцями Міжнародних та Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін та МАН, а також студенти, які зробили наукові відкриття, мають публікації у наукових виданнях або брали участь у престижних конференціях, семінарах.

Цим проектом рішення пропонується призначити стипендії міської ради 39 студентам вишів та коледжів та 28 учням шкіл. Щомісяця, починаючи з 01.09.2019 по 31.08.2020 вони будуть отримувати по 700 гривень.

Депутати підтримали проект, зазначивши, що такі дії міської влади стимулюють учнів та студентів на досягнення високих результатів у навчанні та творчості.