Новини

Назад

Депутат Ніна Воробей: за станом житлових будинків, перші поверхи яких відведені під різні об'єкти, потрібно стежити особливо

15 липня 2019, 09:49
626
Діяльність депутатського корпусу

Проблеми у мешканців будинку №35 по вул.  М. Сибіряка почалися багато років тому.  У результаті перепланування приміщення, де у той час знаходився магазин, у будинку почало руйнуватися вимощення,  грунт просів й утворилася яма між лоджіями та підвалом.

 Як розповіла голова КСН «232 квартал» Ольга Корчака, на місце виїжджала спеціально створена комісія, яка встановила, що реконструкція приміщення була виконана без дозволу на виконання будівельних робіт.  Власник магазину притягувався до адміністративної відповідальності, проте ніяких дій, щоб провести роботи по ремонту вимощення, він не робив.

 З наболілою проблемою мешканці прийшли на прийом до депутата Ніни Воробей.  Вона звернулася у ДРЖКІ, щоб ще раз провели обстеження будинку, на предмет його руйнування.  До вирішення питання підключився й  секретар ради Степан Махсма.

 «Люди розповіли, що неодноразово відбувалися обвали під лоджіями квартир, останній з яких трапився рік тому.  За їхніми словами, власник магазину виконував роботу з утеплення свого підвалу, прибрав багато ґрунту з підвалу, що вплинуло на осідання будинку.  Мешканці з жахом очікували дощів, оскільки після них вимощення будинку ще більше руйнується», - говорить депутат.

 Керуюча кампанія «Місто для людей» виконала роботи поточного ремонту вимощення біля цього будинку.  Тим часом, Ніна Воробей вважає, що потрібен капітальний ремонт.  «За станом житлових будинків, у яких розташовуються різні об'єкти, потрібно стежити особливо.  Бо від перепланування приміщень, яке часто проводять власники, починається порушення конструкції всього будинку », - зазначила Воробей.