Новини

Назад

У Маріуполі розповіли про подальший механізм роботи монетизації субсидій

21 лютого 2019, 18:19
989
Соціальне забезпечення

Вже з березня маріупольці почнуть отримувати кошти у рамках монетизації субсидій. Нарахована сума державної підтримки буде переведена споживачу житлових послуг на особистий обліковий запис у «Ощадбанку». Жителям, яким субсидія призначена до 1 січня 2019 року буде виплачена готівкою.

«Пенсіонери отримають гроші разом з пенсійною виплатою, поштою або на пенсійний банківський рахунок», - пояснила в. о. начальника Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Ірина Кравець.

Працючі маріупольці, після 12 березня, отримають поштові сповіщення про терміновий грошовий переказ. Після необхідно звернутися до будь-якого відділення «Ощадбанку» та отримати гроші. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

«Для усіх нових субсидіантів її надання буде здійснюватися у безготівковій формі. Шляхом перерахування коштів на особистий рахунок у «Ощадбанку». Комунальні заклади надсилатимуть суму за спожиті послуги. «Ощадбанк» нараховуватиме субсидію та надсилати різницю, яку необхідно доплатити. Якщо після цього на рахунку залишаться невикористані кошти, у червні їх можна буде зняти та використати на свій розсуд», - розповіла начальник відділу призначення житлових субсидій управління по призначенню соціальних допомог та компенсацій департаменту соціального захисту населення Наталія Шляхотка.

Після отримання субсидії споживач має забезпечити своєчасну оплату спожитих послуг. Наявність заборгованості більш ніж за місяць унеможливить подальше надання державної підтримки.