Новини

Назад

Депутат Ніна Павлюк : "Елементарні навички першої долікарської допомоги повинен мати кожен" (ФОТО)

15 лютого 2019, 13:32
759
Діяльність депутатського корпусу

На базі організації "З нами добрі серця" співробітники Маріупольського Червоного Хреста провели повчальний семінар з надання першої долікарської допомоги.

У практичному зайнятті взяли участь люди з інвалідністю, у тому числі, й підлітки з інвалідністю, волонтери, активні жителі КСН "Центральний - 2".

Співробітники Червоного Хреста на манекенах демонстрували, як надати першу допомогу людині, яку у несвідомому стані витягли з води, постраждалим у ДТП, таким, котрі отримали травми різної міри, опіки. Навчали слухачів, як зупиняти кровотечі та правильно накладати джгут. Окремо тема була присвячена наданню долікарської допомоги тим, хто підірвалися на мінах.

"Людина може опинитися у різних ситуаціях. Несподівано стане погано на вулиці або у транспорті. Важливо, щоб люди, які опинилися поруч, володіли навичками надання долікарської допомоги. Люди, які навчені цим знанням не пройдуть повз людини, яка потребує допомоги", - говорить Ніна Павлюк.

Депутат також зазначила, що у планах на базі організації "З нами добрі серця" проведення таких практичних курсів з Червоним хрестом для усіх бажаючих. "Навчати одночасно можна групу 10 - 15 чоловік. До речі, наші волонтери, які сьогодні пройшли таке навчання, вже можуть свої знання передати іншим людям", - відмітила Павлюк. Також представник міської влади працюватиме над розробкою спільно з Червоним хрестом, програми по догляду за лежачими хворими.

Нагадаємо, що на зустрічі з головами КСН, керівництво Маріупольського Червоного Хреста висловило готовність проводити практичні заняття з навчання різних груп людей навичкам первинної долікарської допомоги.