Новини

Назад

Депутати розглянуть проект, який допоможе розв'язати проблему житла у місті

13 лютого 2019, 15:58
1227
Діяльність депутатського корпусу

Проект рішення "Про затвердження Положення про формування житлового фонду Маріуполя", надав департамент по роботі з активами міської ради.

Як зазначила директор департаменту Світлана Штенда, це Положення розроблено з метою здійснення належного контролю за майном (рухомим та нерухомим), власник якого помер, а спадок не прийнятий у встановленому законом порядку.

Крім того, дія Положення поширюється на земельні ділянки, будинки, будівлі, споруди, житлові та нежитлові приміщення, розташовані у місті, а також рухоме майно, цінні папери й грошові кошти, визнані судом спадком від померлого.

Як відмітила Світлана Штенда, спадок може перейти у комунальну власність міста у декількох випадках. Наприклад, за відсутності спадкоємців по заповіту й згідно із законом, у разі усунення спадкоємців від права на спадок або відмову від спадку, а також з інших причин.

"Прийняття цього Положення дозволить регулювати правовідносини щодо поводження із спадком померлого, а також житловим фондом міської ради", - підкреслила Світлана Штенда.

Інформацію про таку нерухомість міська рада отримуватиме з різних служб, таких як нотаріальні контори, установи Міністерства внутрішніх справ, РАЦСів, ДРЖКІ, департамент соціального захисту та служби у справах дітей, виконавчі органи.

У Положенні також вказано, що якщо спадкоємець заявить про свої права на нерухомість, то такі випадки вирішуватимуться у судовому порядку.

Як зазначили у департаменті по роботі з активами, прийнята на баланс нерухомість буде розподілена серед маріупольців, котрі перебувають на квартирній черзі. І пріоритет у цьому буде віддано соціально-незахищеним городянам.