Новини

Назад

Інвестиції у безпеку населення: депутати знову розглядають питання про преміювання силовиків та жителів за розкриття правопорушень (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12 грудня 2018, 15:31
538
Діяльність депутатського корпусу

Директор департаменту контролю та організації діяльності виконавчого комітету міської ради Сергій Гришко на розгляд постійних комісій надав проект рішення "Про виплату грошової винагороди".

"Цим проектом рішення ми пропонуємо із міського бюджету матеріально заохотити 13 громадян, які проявили мужність та  професіоналізм і «за гарячими слідами» затримали правопорушників", - сказав він.

Серед тих, кого пропонується таким чином відмітити - співробітники Приморського відділу поліції, які затримали зловмисників, що розбили нову зупинку біля торгового центру "Примор’є", оперуповноважені Кальміуського та  Центрального відділів поліції, що розкрили низку грабежів відносно жінок. Грошову винагороду отримають оперуповноважені відділу кримінальної поліції, які перекрили канал постачання та  присікли спробу розповсюдження у місті сильнодіючої наркотичної речовини "метадон".

"Хочу зазначити, що активність у попередженні правопорушень продемонстрували й звичайні громадяни. Так, студент одного з маріупольських училищ, "за гарячими слідами" затримав злочинця, що вихопив у перехожої жінки сумку. Хлопець наздогнав його та одразу викликав поліцію", - повідомив Сергій Гришко.

У іншому випадку, не підвела пильність чоловіка, який уночі гуляв із собакою. Він побачив, як невідомі розбирають нову лавку на зупинному комплексі, та відразу викликав правоохоронців.

"Однозначно, ми підтримуємо заохочення цих людей, які здатні на такі вчинки", - зауважив депутат Олександр Царьок.