Новини

Назад

Депутати проголосують на сесії за матеріальну підтримку родин загиблих учасників АТО (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12 грудня 2018, 14:19
422
Діяльність депутатського корпусу

Міська влада не залишає без підтримки сім'ї, члени яких загинули, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.

На засіданні постійних комісій депутати розглядають проекти рішень, що стосуються виділення одноразової допомоги вдові й матері учасників антитерористичної операції.

Директор департаменту соціального захисту населення Андрій Ремпель, що представив ці проекти рішень, відмітив, що у одному випадку боєць батальйону "Донбас" загинув у серпні 2014 року під Іловайськом, тривалий час значився зниклим без вісті. Лише у 2018 році, за результатами експертизи, дружина отримала статус вдови загиблого учасника війни.

Інший військовослужбовець загинув у вересні 2018 року у бою у районі станції Попасна Луганської області. Як зауважив Андрій Ремпель, обидва бійці - жителі Маріуполя.

"Пропонується виплатити по 200 тисяч гривен. На виплати матеріальної допомоги сім'ям, загиблих воїнів АТО, у бюджеті закладено мільйон гривень. Ще п'ять мільйонів гривень передбачено на виплату маріупольцям на лікування з міського бюджету", - підкреслив доповідач.

Депутати одноголосно підтримали ці проекти рішень.