Новини

Назад

Вадим Бойченко провів особистий прийом громадян

20 листопада 2018, 16:51
1893
Суспільство

За попереднім записом на прийом до міського голови Вадима Бойченко прийшли сім маріупольців. Більшість обговорюваних проблем стосувалося технічного стану багатоквартирних будинків. Також розглянуті питання асфальтування вулиць приватного сектора. Вадим Бойченко уважно ознайомився з проблемою кожного, визначив відповідальних і терміни вирішення питань.

Троє заявників нарікали на те, що протікають покрівлі їх багатоквартирних будинків. У одному з будинків раніше був виконаний капітальний ремонт покрівлі, але не всі проблеми усунуто. В інших двох - за кілька десятиліть існування будинків покрівля ремонтувалася тільки «латочно».

Вадим Бойченко зазначив, що для оперативного вирішення проблеми, мешканці можуть вступити в ОСББ. У Маріуполі їх створено вже понад 600.

Кожен з таких будинків отримує затишний двір і ремонт одного з конструктивів. ОСББ - кращий вихід у вирішенні проблем жителів багатоквартирних будинків
підкреслив мер.

Зі свого боку, директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Ігор Бабек зазначив, що будинки будуть обстежені. Після чого будуть прийматися рішення щодо тимчасового усунення проблем і за термінами ремонту об'єктів.

Також міський голова розповів, що жителі Маріуполя можуть взяти участь у програмі «міні-проектів». Вона реалізується за системою співфінансування.

На особистому прийомі розглянуто проблему асфальтування та освітлення вулиць селища Горький. А також підняте питання тарифоутворення житлового кооперативу «Еліт-Вікторія», який обслуговує колишній гуртожиток «Азовмаша». Вартість квартплати тут за 1 квадратний метр більше 7 грн, при цьому будинок не обслуговується належним чином.

У ході особистого прийому всі звернення розглянуті і надані роз'яснення згідно з нормами чинного законодавства. Також відповідні доручення передані окремим службам та структурним підрозділам міської ради.