Новини

Назад

У Маріуполі стурбовані проблемою насильства серед молоді та вживають необхідних заходів профілактики

11 жовтня 2018, 12:03
1035
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні слова «терпимість» та «повага» набувають зовсім іншого змісту. Проблема терпимості охоплює всі сфери життя міста. 16 листопада за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН у світі відзначають Міжнародний день толерантності на честь підписання «Декларації принципів терпимості» ЮНЕСКО, основний постулат якого – поважати один одного.

Керівництво Маріупольської міської ради спільно з Національною поліцією, прокуратурою, Службою безпеки України у Донецькій області стурбовані зростанням рівня насильства в суспільстві та наявними проблемами, тому приймають усі міри щодо їх недопущення та покарання винних у скоєних правопорушеннях.

За статистикою дитячого Фонду ООН «Unicef» тиск однолітків на собі відчули 67 % українських школярів. Постраждалою від насильства стає кожна четверта дитина.

Другого жовтня 2018 року Верховною Радою протягом першого читання було прийнято законопроект, спрямований на протидію булінгу в навчальних закладах. На сьогодні зазначена проблема вкрай потребує своєчасної протидії. Для того, щоб запобігти цькуванню дитини, батькам та вчителям слід частіше спілкуватися з дітьми і підлітками, і ні в якому разі не ігнорувати цю проблему. Крім того, можливо і з цього приводу, останнім часом почастішали суїциди з боку неповнолітніх.

На жаль, в Маріуполі 2 жовтня у Лівобережному районі сталася трагедія: дві учениці водночас зістрибнули з даху багатоповерхового будинку. Такі випадки спостерігаються і в інших містах країни. Також, в соціальних мережах поширена інформація про суїциди неповнолітніх, що стає результатом використання ними вірусних ігор.

У 2018 році в Маріуполі були зафіксовані декілька випадків порушення прав людини, в результаті чого є постраждалі та загиблі.

Так, в Маріуполі періодичні погрози отримували працівники та відвідувачі арт-платформи «Тю». 19 серпня 2018 року було скоєно напад під час концерту підліткової групи: екстремістські налаштовані молодики в балаклавах розтрощили приміщення і побили виконавців, адміністраторів та присутніх людей. Цей резонансний напад став свідченням відкритої агресії, що є неприпустимим. Тому існує необхідність нагадування загальнолюдських норм та принципів, що регулюють відносини у суспільстві й допомагають протидіяти порушенню прав людини.

Принципи гуманізму гарантує Конституція України і правові акти, норми міжнародного права, зокрема Декларація прав людини, Конвенція з прав дитини тощо.

«Ця проблема не залишається без уваги міської ради. Взаємодіючі з департаментом освіти, правоохоронцями тримаємо на контролі питання дитячих суїцидів. У планах - проведення різноманітних заходів, зустрічей, щоб запобігти наслідкам та виявити причини такої поведінки підлітків», ‒ділиться думками начальник відділу внутрішньої політики Маріупольської міської ради Іван Кузічєв.