Новини

Назад

Підведені підсумки фестивалю молодіжної ініціативи "Молодь - майбутнє Маріуполя" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22 вересня 2018, 10:00
1166

Ініціаторами фестивалю, який приурочено до 240-річчя Маріуполя, виступили активні школярі міста. З цією ідеєю вони звернулися до народного депутата України Сергія Матвієнкова, який не лише підтримав їх пропозиції, але й надав спонсорську допомогу. З березня по вересень представники 12 учбових установ змагалися у шести модулях різної спрямованості. Так, в модулі "Запалюй" школярі представляли свої команди, у модулі "Маріуполь - від минулого до сучасного" команди шукали маловідомі сторіночки історії міста, проводили дослідницьку роботу та презентували її журі.

Серед тем, які обрали школярі - "Кінотеатри Маріуполя", "Розвиток освіти у Лівобережному районі", "Грецький театр. Трагедія у 3 акті", "Роль особи у формуванні освітнього середовища вищої школи Маріуполя професора Парунасяна", тощо. Також учні брали участь у дебатному та у квестовому модулях.

Сьогодні відбулося урочисте нагородження переможців фестивалю. Гран-прі завоювала команда УВК "Школа - ліцей №48". Під феєрверк головний приз вручали переможцям спонсор заходу спільно з головою журі, секретарем міської ради Степаном Махсмою.

Учні цієї установи за підсумками модулів набрали найбільшу кількість очок. Команду школярів нагородили туристичною поїздкою в Туреччину. 13 учням з інших команд, котрі показали себе, як молоді лідери, вручили грошові сертифікати на суму 5 тисяч гривен, з тим, щоб ці кошти вони використали виключно на навчання. Між тим, не залишилися без подарунків й інші учасники фестивалю. Усіх нагородили дипломами та подяками.

З прекрасними результатами учнів привітав й Степан Махсма. "Ви показали колосальні результати своєї роботи, ви показали любов до рідного міста. Величезне спасибі організаторам, що підготували такий захід. Ми ще раз переконалися, що майбутнє нашого міста у надійних руках. Міський голова Вадим Бойченко, міська рада, депутатський корпус працюють, щоб Маріуполь став містом, де народжуються самі інноваційні проекти! Напередодні 240-річя Маріуполя вітаю усіх з перемогою у фестивалі та з Днем народження рідного міста!", -  зазначив Степан Махсма.