Новини

Назад

Сьогодні в Сартані вшанували пам'ять односельців, загиблих від обстрілу бойовиків у 2015 році(ФОТОРЕПОРТАЖ)

16 серпня 2018, 15:15
989
Діяльність депутатського корпусу

Біля пам'ятного знаку "Загиблим односельцям за час АТО" у Сартані зібралися місцеві жителі, керівники селища та міста, родичі загиблих й постраждалих від обстрілу терористів.

"Ми ніколи не забудемо ті страшні події, які у 2015 році пережило наше селище. Слова скорботи висловлюю родинам загиблих, та благаю Бога, щоб ніколи така трагедія не повторилася", - сказав відкриваючи мітинг пам'яті селищний голова Сартани Олександр Куркчі.

На мітинг приїхав секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма. У той час він керував селищем, і одним з перших був на місці події. "Важко висловити те горе, яке пережила Сартана три роки тому, коли під час обстрілу загинули й  отримали поранення мирні жителі. Хочу запевнити, що міська влада завжди підтримуватиме й допомагатиме вам. Тому, що це наш загальний біль, і ми не залишимося осторонь", - сказав він.

Люди, які прийшли на мітинг, поклали квіти до пам'ятника, після чого відбулася панахида по загиблих, яку провів настоятель Свято-Георгіївського храму отець Георгій.

У 2015 році загинуло троє мирних жителів, семеро чоловік отримали поранення різних ступенів тяжкості, від обстрілу постраждало понад 100 житлових будівництв. Слід зазначити, що допомогу потерпілим надала міська влада й меткомбінат Ілліча. За допомогою народних депутатів міська рада зверталася до Уряду. Проте державної допомоги ні селище, ні потерпілі досі не отримали.

З початку бойових дій на Донбасі Сартана неодноразово піддавалася обстрілу бойовиків. Сумна статистика свідчить про те, що за цей час тут загинуло 12 жителів, 25 сартанців отримали поранення, було пошкоджено близько 300 житлових будівництв.