Новини

Назад

Депутати розглядають проекти рішень щодо підвищення оплати праці працівників соцсфери

17 травня 2018, 15:28
1481
Діяльність депутатського корпусу

На розгляд постійних комісій були подані проекти рішень "Програми встановлення заохочувальних виплат вихователям, помічникам вихователів та лікарям у сфері освіти Маріуполя на ‎2018 - 2020 рр".

"Програми встановлення заохочувальних виплат деяким категоріям працівників установ охорони здоров'я на ‎2018 - 2020 рр"., "Програми встановлення заохочувальних виплат працівникам Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді на ‎2018 - 2020 рр".

Як відмітила начальник управління охорони здоров'я Маріупольської міськради Світлана Макарова, галузь охорони здоров'я стоїть на порозі кадрової кризи. "Укомплектованість штату лікарями у Маріуполі на початок року складає 67,7% . Біля 3% співпрацівників - пенсійного віку та тільки 6% - молоді фахівці", - повідомила доповідач.

Проектом рішення, який виноситься на сесію, пропонується підвищити заробітну платню дитячим лікарям - анестезіологам, гематологові та патологоанатому, а також лікарям інших категорій.

Аналогічний проект рішення у сфері освіти представила й директор Департаменту освіти міської ради Тетяна Братчикова. "З причини того, що учителям вже була підвищена зарплата, ми вийшли з пропозицією збільшити розмір заробітної плати вихователям, помічникам вихователів та медикам у сфері дошкільної освіти", - сказала вона.

Також на комісіях був розглянутий проект, що стосується підвищення зарплати працівникам центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та  молоді. "На працівників центрів зараз покладено велике навантаження, тому ми просимо збільшити їм щомісячний грошовий зміст", - відмітила директор Маріупольського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Надія Астаніна. Збільшити розміри щомісячної надбавки планується фахівцям з соціальної роботи, психологам та юрисконсультам.