Новини

Назад

У Маріуполі понад 200 юних музикантів спільно виконають гімн Євросоюзу

10 травня 2018, 15:47
1000
Культура, Анонси міських заходів

12 травня у  Марiуполi вдруге відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс ансамблів та оркестрів струно-смичкових інструментів  «Зіграємо разом». Його організаторами є  Громадська Організація   Європейської Асоціації викладачів-струнників «ESTA-UKRAINE» та Департамент культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради.

Саме в цей день до Маріуполя приїдуть учнівські та студентські ансамблі та оркестри з різних міст Донецької області,  щоб прийняти участь в конкурсних прослуховуваннях.

О 13:30  12 травня у  Театральному сквері Маріуполя  відбудеться  флешмоб, під час якого більш ніж 200 учасників конкурсу– юних скрипалів та віолончелістів з багатьох міст сходу України, а також хор Маріупольської школи мистецтв, спільно  виконають гімн Євросоюзу , “Оду до радості “ Л. Бетховена на вірші I.Ф. Шиллера «Обійметься, мільйони!»

 “Ода до радості “ Л. Бетховена – є гімном Євросоюзу з 1985 року.  Вона  втілює європейські ідеали  свободи , миру та солідарності між народами , що поділяють загальні цінності спільного існування у об’єднаній Європі.