Новини

Назад

Комітетам самоорганізації населення розповіли про можливості Бюджету участі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

04 травня 2018, 16:20
845
Діяльність депутатського корпусу

У залі ПК «Молодіжній» організували зустріч з представниками Департаменту з питань економіки міськради, щоб детальніше ознайомити жителів з одним з блоків програми Громадської бюджету - бюджетом участі.


Завдяки такому інструменту як Громадський бюджет у городян з'явилася реальна можливість брати участь у розвитку інфраструктури міста.

Як зазначив начальник відділу соціально-економічного розвитку та моніторингу реалізації стратегії Департаменту з питань економіки Андрій Шуршилов, автором проектної пропозиції може стати будь-який житель Маріуполя.

До бюджету участі входять ті проекти, які будуть фінансуватися за рахунок міського бюджету. За сумою фінансування їх розділять на малі й великі. Свої ідеї жителі можуть подати через спеціальний електронний майданчик, там же буде можливість ознайомитися з кожним проектом, перебігом голосування і результатами. Якщо немає можливості скористатися Інтернетом, документи можна подати за допомогою Центра надання адмінпослуг.

Прийом заявок розпочинається  з 15 травня і триватиме два місяці. Після чого експертна комісія розгляне всі проекти на відповідність критеріям відбору, і маріупольці зможуть голосувати на сайті за кращі ідеї.

Активісти комітетів самоорганізації населення ставили купу питань. Так, голова комітету самоорганізації населення «Успенівка» Світлана Колеснікова сказала, що не всі зможуть професійно оформити проектно-кошторисну документацію. На що Андрій Шуршилов уточнив: «З вас вимагається тільки ідея і орієнтовна сума, а розробити документацію допоможуть профільні фахівці».


Як зауважив доповідач, втілювати ідеї міська рада почне наступного року.