Новини

Назад

У Маріуполі прийняли цільову програму «Безпечне місто» на 2018-2022 рік

28 лютого 2018, 12:51
4484
Сесії міської ради

Сьогодні депутати на XXVІII сесії Маріупольської міської ради прийняли цільову програму «Безпечне місто» на 2018-2022 рік. Вона передбачає установку відеокамер, оснащення закладів освіти «тривожними кнопками», реконструкцію системи оповіщення населення та створення необхідних умов для силового блоку, що забезпечують оборону Маріуполя.

За словами начальника управління з питань безпеки, протидії корупції, оборонно-мобілізаційної роботи міської ради Григорія Березуна, реалізація програм «Правопорядок», «Безпечне місто» і «Антитерор» при ефективній роботі силового блоку вже дала позитивні результати. Так, згідно з соціальним опитуванням, проведеного в 2017 році, питання безпеки для жителів міста вже не тільки не знаходиться на першому місці, а й навіть  не входить у п'ятірку актуальних проблем міста. Як результат - Маріуполь увійшов в десятку найбезпечніших міст України.

Реалізовані програми лягли в основу для розробки проекту комплексної цільової програми «Безпечне місто» на 2018 - 2022 рік. Вона містить чотири ключові напрямки: підвищення рівня правопорядку в місті, обороноздатності, протидії тероризму, а також цивільної оборони міста.

Наприклад, з метою зниження рівня злочинності в програмі передбачено ряд заходів. Серед них установка 450 камер відеоспостереження на основних перехрестях міста. А в рамках проекту «Безпечний відпочинок» і «Безпечне свято» - їх установка в місцях проведення масових заходів, в парках і скверах.

«Так, у 2018 році запланована установка 62 інтелектуальних і 35 оглядових камер на 40 основних перехрестях міста, а також у Театральному сквері та сквері «Лукомор'є». До кінця 2018 року планується обладнати усі шкільні заклади відеокамерами. Передбачено оснащення ними і дитячих садів. А також у житлових будинках і на прибудинковій території на умовах співфінансування в рамках проекту «Безпечне домоволодіння», і установка відеокамер, реєстраторів у комунальному транспорті», - пояснив Григорій Березун.

Згідно з програмою «Безпечне місто» на 2018-2022 рік передбачено фінансування витрат на поліпшення матеріально-технічної бази правоохоронних органів для підвищення рівні реагування та розкриття правопорушень. Проведення профілактичних заходів щодо попередження правопорушень. Планується провести реконструкцію системи оповіщення населення з установкою нового обладнання.

Депутати підтримали програму безпеки. У свою чергу, міський голова Вадим Бойченко подякував силовий блок за надійний захист Маріуполя.

«Ми, як громада, підтримували і будемо підтримувати увесь силовий блок, який сьогодні представлений у Маріуполі. Ми хочемо посилювати позицію безпеки і ставимо перед собою мету входити у ТОП-5 найбільш безпечних міст України», - підкреслив мер.