Новини

Назад

У проекті Бюджету участі передбачать чотири розділи за різними напрямками (ФОТОРЕПОРТАЖ)

29 грудня 2017, 16:46
1146
Суспільство, Діяльність депутатського корпусу

Під головуванням секретаря міськради Степана Махсми провели засідання робочої групи з розробки єдиного проекту громадського бюджетування. Учасникам представили нове Положення про Бюджет участі, яке було розроблено за дорученням міського голови Вадима Бойченка.

Тепер до документа входить чотири напрямки: батьківський благодійний фонд установ освіти, конкурс міні-проектів, програма сприяння розвитку участі й самоорганізації населення та програма підтримки ОСББ.

«Об'єднуючи чотири різних розділи, ми даємо інструменти громаді для реалізації своїх ініціатив і залучаємо їх тим самим до участі в житті міста», -говорить секретар ради Степан Махсма.

Після затвердження положення, кожен матиме можливість реалізації власної ініціативи в будь-якому напрямку, а керівництво до користування і алгоритм дій зможе знайти в одному місці.

«У кожній сфері є свої активісти, і цей звід допоможе кожному реалізувати свої ідеї. Крім того - це прозорі відносини між міською владою та мешканцями. Є, звичайно, моменти, які вимагають доопрацювання і додаткового вивчення, але в цілому ініціатива хороша», -підкреслює голова постійної комісії з питань освіти і науки, духовності, молодіжної політики, у справах сім'ї, культури і спорту, депутат Володимир Курський.

Секретар ради запропонував усім членам групи вивчити, внести свої корегування в документ, щоб створити найбільш досконале і унікальне Положення.