Новини

Назад

Маріупольським депутатам надали проект міського бюджету-2018 (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12 грудня 2017, 15:20
968
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні в Маріуполі пройшов День депутата, присвячений бюджету. Представники депутатського корпусу, комітетів самоорганізації, ЗМІ та громадськості заслухали інформацію щодо проекту міського бюджету Маріуполя на 2018 рік та Програму економічного і соціального розвитку міста.

Відкрив захід міський голова Вадим Бойченко. Він докладно розповів про бюджет розвитку, за яким Маріуполь буде жити в 2018 році: "Ключове - наш бюджет безпосередньо прив'язаний до Стратегії розвитку. Беручи бюджет з реальними проектами, ми стверджуємо програму соціально-економічного розвитку. Ми зможемо максимально рано починати тендерні торги. Це дасть можливість вчасно реалізувати проекти та підвищити рівень освоєння бюджетних коштів". Вадим Бойченко торкнувся і теми децентралізації. Він зазначив, що адміністративна реформа відкриває великі можливості для міст.

Про проекти фінансування основних галузей міста депутатів проінформували заступники міського голови.

По темі підтримки ОСББ перед депутатами виступив Михайло Когут. Він озвучив, що в Маріуполі створено вже близько 450 ОСББ та подякував жителям за участь в міні-проектах. Більш докладно Когут зупинився на якості наданих комунальними підприємствами послуг і зазначив, що на ремонт конструктивів в 11 об'єктах, 24 аварійно небезпечних балконів, ліфтів в житлових будинках необхідна значна сума. Також заступник міського голови розповів про реконструкції парків та скверів: "Двори, здебільшого, для жителів будинків, а парки та сквери - для всіх людей. На ‎‎2018 - 2019 рр. планується реконструкція парку ім. Гурова в Кальміуському районі, парку "Веселка" і вулиці Набережної в Лівобережному районі. В цілому, на проект "Зелене місто" передбачено 121 млн. грн", - зазначив доповідач.

Ксенія Сухова розповіла присутнім про плани міської влади в частині ремонту та оснащення лікарень. При цьому зазначила, що в наступному році бюджет галузі збільшиться на 30%.

Про діяльність міської влади в сфері освіти, фізичної культури і спорту депутатів проінформував Олександр Кочурін. Він повідомив, що культура і спорт в Маріуполі розвиваються, у більшості завдяки інвестиціям, які вкладаються в галузь.

Ярослав Хотнянський повідомив, що місто і в наступному році продовжить розвивати програму безпеки. Планується придбання додатково 120 відеокамер, які, крім місць масового скупчення людей, встановлять на підприємствах ТТУ і "Міськсвітло".

Секретар ради Степан Махсма сказав, що на наступну сесію буде винесено проект рішення за програмою "Будівництво житла". Він наголосив на важливості цього документа і просив депутатів підтримати його. "Планується виділення житла сиротам, учасникам АТО, багатодітним сім'ям та тимчасово переміщеним особам. Для міста - це пріоритетний напрямок, ми повинні підтримувати наших жителів", - поділився Степан Махсма.