Новини

Назад

Разом до успіху: в Маріуполі говорили про можливі перспективи розвитку селищ в межах адміністративної реформи (ФОТО)

28 листопада 2017, 13:55
643
Діяльність депутатського корпусу

Секретар Маріупольської міськради Степан Махсма взяв участь у зустрічі, організованій компанією Харвіст Холдинг в межах великого проекту «Разом до успіху».

Проект розроблений для підтримки та розвитку сіл і селищ Донецької області. Серед учасників: голови сільських і селищних рад, народний депутат України Володимир Гусак, голова ФАОООН Андрій Волков, представники Департаменту розвитку сільської місцевості, впровадження реформ та агропромислового комплексу Донецької облдержадміністрації.

На форумі були говорили про найбільш актуальні питання реалізації адміністративної реформи в регіоні, піднімалися питання щодо створення та функціонування комунальних підприємств, а також реалізації загальнодержавної соціальної політики.

Вступне слово взяв народний депутат України Володимир Гусак. Він зупинився на особливостях адміністративно-територіальної реформи в Донецькій області та на складнощах і перспективах об'єднання.

Досвідом просування децентралізації в Маріуполі поділився Степан Махсма. Розповів про проблеми, які виникли в процесі створення Маріупольської та Сартанської ОТГ.

«Ми постійно моніторимо ситуацію і тримаємо на контролі прийняття важливих для децентралізації законопроектів, які дозволять йди вперед в нашому прагненні створити самодостатні об'єднані громади», - підкреслив Степан Махсма.

Крім децентралізації торкнулися важливої теми розвитку сіл і селищ. Фахівці Харвіст Холдингу представили програму підтримки населених пунктів, акцентувавши увагу на необхідності та важливості партнерства влади з бізнесом. До дискусії долучилися представники міжнародної гуманітарної організації, пропонуючи проекти для підтримки і реального розвитку сільської місцевості.

У грудні планують реалізацію тематичних програм, участь в яких зможуть взяти голови сільських і селищних рад, громадські лідери та фінансові менеджери громад.