Новини

Назад

Маріупольським депутатам представили пріоритетні проекти цільової програми «Здорове місто» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

27 листопада 2017, 18:37
760
Діяльність депутатського корпусу

На нараді, в якій брали участь представники муніципалітету, депутатського корпусу та громадськості, начальник управління охорони здоров'я Сергій Данилков розповів про пріоритетні напрямки діяльності міста в сфері охорони здоров'я.

Він підкреслив, що з метою зниження інвалідизації та смертності, поліпшення якості життя населення, були визначені стратегічні завдання діяльності управління до 2021 року. Вони будуть втілені в основні проекти програми «Здорове місто». Так, запланована і вже ведеться масштабна робота з розвитку мережі первинної медичної допомоги, розвитку лікарень планового лікування та реабілітації, створення об'єднаної кардіологічної служби міста (регіону), створення центру лікування захворювання нирок з відділенням гемодіалізу та багато іншого.

Депутати, які не з чуток знають про проблеми маріупольців, пов'язаних зі здоров'ям, взяли активну участь в обговоренні питань з охорони здоров'я. Тему захворюваності на туберкульоз підняв депутат Роман Амелякін. Його підтримала Ніна Павлюк, зазначивши, що неодноразово бачила, коли навіть в магазинах нехтують елементарними правилами гігієни. Сергій Данилков зазначив, що робота з підвищення рівня санітарної усвідомленості та профілактики захворювань також проводиться. Заступник міського голови Ксенія Сухова підкреслила: «Профілактика - пріоритетний напрямок. Для нас головне - не довести до медицини, коли потрібно вже лікувати захворювання».

Депутат Лілія Тихонова висловила думку: «У нас недостатньо інформоване населення. Люди не знають, яке обладнання у нас закуповується. Зараз йде реформування - ми щось об'єднуємо, щось переносимо - люди не обізнані. Вони повинні побачити, що місто робить в сфері охорони здоров'я». Її підтримали всі слухачі - якщо людина буде впевнена, що їй допоможуть, то звернеться по допомогу до фахівців якомога раніше. Таким чином, основна мета програми «Здорове місто» буде досягнута.