Новини

Назад

Депутати на сесії приймуть рішення на користь безпеки руху та комфорту жителів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

21 листопада 2017, 12:59
904
Діяльність депутатського корпусу

Тривале обговорення депутатського корпусу під час розгляду питань майбутньої сесії викликав проект рішення про відведення земельної ділянки на вулиці Грецькій, 4. На Координаційній раді в присутності заявниці ще раз детально обговорили усі можливі способи вирішення давнього конфлікту.

«На минулому пленарному засіданні цей проект був знятий на доопрацювання. Комісійно за участі депутатів, комітетів самоорганізації населення, фахівців управління земельних відносин була обстежена ділянка, що викликала суперечку. Також провели бесіду з усіма учасниками конфлікту, щоб прийняти найбільш правильне рішення», - роз’яснює начальник управління земельних відносин міськради Дмитро Тітов.

Як він розповів, суть суперечки полягає в тому, що на ділянці, яку просить виділити заявник, знаходиться прохід загального користування.

 Фактично це домівки, у яких один двір, і якщо дозволити узаконити земельну ділянку заявнику, то власник сусіднього будинку не зможе безперешкодно потрапити на свою територію. Він і його сім'я змушені будуть ходити в обхід через неосвітлений провулок, де обмежено рух транспорту через вузьку стежку.

Координаційна рада під головуванням міського голови Вадима Бойченка підтримала рекомендацію постійних комісій та спеціалістів управління земельних відносин дозволити землевідведення, але тільки під існуючою ділянкою, не заходячи на територію загального користування.

«Якщо мешканці не здатні знайти компроміс і примиритися без втручання міської влади, ми будемо діяти виключно в межах чинного законодавства», - підсумувала голова постійної комісії з питань будівництва, архітектури та землекористування, депутат Ірина Чомаєва.