Новини

Назад

З нагоди Дня працівника культури: за участю профільної комісії Маріуполь виходить на новий рівень розвитку

09 листопада 2017, 15:06
664

Починаючи з 2014 року в Україні щорічно 9 листопада відзначається Всеукраїнський День працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Постійна комісія міської ради з питань освіти і науки, духовності, молодіжної політики, у справах сім'ї, культури та спорту спільно з Департаментом культурно-громадського розвитку покращує культурне життя міста.

У складі комісії - депутати Ірина Фомічова, Віра Нікішова, Світлана Марьянова, Богдан Дужик, Ніна Воробей, Лілія Борисенко та Вікторія Бахалова.

Голова комісії Володимир Курський розповідає, що за останній рік культура Маріуполя вийшла на новий рівень. Так, на базі трьох маріупольських оркестрів створена "Камерна філармонія". Подібний проект не має аналогів в Україні. Після прийняття рішення про створення філармонії на пленарному засіданні міський голова Вадим Бойченко зазначив: "Це історичний момент. Маріуполь стає на новий рівень культурного і духовного розвитку".

Також за участі міської влади вперше в історії Маріуполя відбувся масштабний і видовищний фестиваль MRPL.FEST. Він об'єднав понад 15 тисяч людей з усієї України.

Володимир Курський узагальнює: "З кожним роком культурне життя міста стає ширшим та різноманітнішим. Так, розвивається авангардне мистецтво, великою популярністю користується "Театроманія". На фасадах будівель і навчальних закладів знаходить своє відображення стріт-арт. Музичні школи намагаються відкривати нові напрямки. Це все означає, що маріупольці хочуть розвиватися в нових галузях культури. Я щиро від душі вітаю всіх працівників сфери культури з професійним святом!"