Новини

Назад

Степан Махсма взяв участь в засіданні шкільного парламенту (ФОТО)

11 жовтня 2017, 16:37
871
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні в школі - ліцеї №48 відбулося розширене засідання, серед гостей заходу були секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма, депутат міськради Олександр Кузнєцов, голова КСН "Перлинний" Ольга Крехович.


Як розповіла директор школи - ліцею №48, депутат міської ради Лілія Борисенко, учнівський парламент був створений три роки тому, і відтоді щорічно учні звітують перед шкільною громадою і батьками про виконану роботу. "Це центри: "Правила дорожнього руху", "Правовий", "Культурно - масовий", "Національно - патріотичний", "Виховний", "Прес-центр". Крім того, діти займають призові місця в конкурсах з цих напрямів", - говорить директор.


Сьогодні ліцеїсти відзвітували про роботу за рік перед гостями. У свою чергу секретар ради розповів ліцеїстам про діяльність органів місцевого самоврядування в Маріуполі, які застосовуються закони при виконанні тих або інших завдань. Він загострив увагу присутніх на тому, що в органах місцевого самоврядування повинні працювати люди, які хочуть допомагати іншим.
"Якщо людина не любить людей, вона не зможе повноцінно реалізувати себе не лише в органах місцевого самоврядування, але й у будь-якій іншій професії", - підкреслив він. 


Ліцеїсти засипали представника міської влади питаннями. Приміром, їх цікавило, які проекти для шкільного самоврядування міська влада планує впровадити найближчим часом. Як зауважив Степан Махсма, минулого року він ініціював створення в місті молодіжного парламенту, і вже наступного року цей орган самоорганізації планує запустити в роботу. "Молодіжний парламент працюватиме паралельно міській раді, і об'єднає молодих людей віком від 14 до 35 років. Це будуть ініціативні молоді люди, які хочуть змінити життя в місті на краще", - сказав він.


У завершені Степан Махсма взяв участь в урочистому посвяченні в ліцеїсти учнів 10 класу.