Новини

Назад

Звернення до депутата: Вікторія Бахалова допомогла жителям знайти діалог з підприємцем, щоб він врахував усі вимоги людей

06 жовтня 2017, 09:34
664
Діяльність депутатського корпусу

До депутата звернулися жителі центру міста біля Драмтеатру.

Люди скаржилися на підприємця, який проводить на першому поверсі їх будинку ремонтні роботи і планує надалі відкрити тут закусочну. Обурення викликало і те, що в їх будинку вже існують два аналогічні заклади і частенько мешканці відчували неприємні запахи з харчоблока у себе в квартирах. 


Депутат Вікторія Бахалова скликала комісію у складі представників управління державного архітектурного будівельного контролю (ДАБК), управління архітектури, Центральної райадміністрації, які з виїздом на місце обстежували хід ремонтних робіт і поспілкувалися з жителями і власником цього приміщення.


"Стурбованість мешканців викликав той факт, що реконструкцію приміщення власник міг проводити з порушенням державних будівельних норм", - розповіла депутат.


В результаті переговорів з власником було з'ясовано, що він зробив усе можливе, щоб жителі не постраждали від ремонтних робіт: окремо вивів системи опалювання, водопостачання і електропроводку, зробив ремонт в підвальному приміщенні. Власник попросив у жителів дозволу вивести на внутрішню стіну потужний промисловий витяг. 


"Поки жителі та підприємець консенсусу не досягли, але чоловік готовий підписати з мешканцями меморандум, в якому зобов'язується всіляко допомагати. Погодився підприємець і на те, щоб представник ДАБК направив запит в державну структуру цієї організації, щоб встановити : чи не перевищує норми розташування трьох закладів в одному житловому будівництві", - підкреслила депутат.