Новини

Назад

У Маріуполі немає місця стихійним звалищам

29 вересня 2017, 09:35
961
Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі продовжують боротьбу зі стихійними звалищами. Активна робота у цьому напрямку ведеться і в Лівобережному районі. Про це розповіли заступник директора по експлуатації КП "Комунальник" Наталія Баркалова і начальник комунального відділу Левобережней райадміністрації Олександр Комисар.

 За словами Наталії Баркаловой на сьогодні КП " Комунальник" обслуговує 344 тисячі городян. З маріупольцами укладені 142 тисячі договорів на вивезення побутових відходів, 2752 з юридичним особами і 327 - бюджетными організаціями.

«Завдяки новій отриманій комунальній техніці підприємство справляється з набагато більшим об'ємом сміття. Тільки за 8 місяців поточного року вивезене 73 тис. 620 т ТБО на звалище полігону, а це на 20% більше, ніж у минулому.  Але, на жаль, не усі городяни залишаються свідомими, не усі розуміють, що "Наше  місце - це наш будинок", - нарікає Наталія Баркалова.

КП " Комунальник" вивозить тільки твердо-побутові відходи (ТБО), а для того, щоб вивести великогабаритне або будівельне сміття треба оформити в підприємстві заявку, а викидаючи важкі мішки з будівельним сміттям в непризначені для цього пластикові контейнера, люди їх ламають, завдаючи збитку підприємству.

"Ми постійно стежимо за чистотою в районі. Згідно графіків вивозиться сміття з контейнерів. Двірники і працівники МКП зеленого будівництва прибирають сміття на вулицях міста. Цього року вже вивезено близько 1660 куб м. тільки у Лівобережному районі. Але, незважаючи на це, стихійні захаращення знову утворюються", - відмітив Олександр Комисар.

Нагадаємо, що особи, з вини яких виникло несанкціоноване звалище, притягуються до адміністративної відповідальності. І на сьогодні міською інспекцією по благоустрою передбачені штрафні санкції для фізичних осіб від 340 до 1360 грн, а для юридичних та приватних підприємців від 850 до 1700 грн.