Новини

Назад

Депутати розглядають питання прийняття на баланс міста празьких трамваїв (ФОТОРЕПОРТАЖ)

21 вересня 2017, 11:06
1637
Діяльність депутатського корпусу

Обговорення цього питання велося на засіданні постійних комісій з питань промисловості, транспорту і зв'язку, з питань будівництва, архітектури та землекористування.

Директор Департаменту міського майна Олександр Добровольський розповів про проект дарування трамваїв. Згідно документа, правління акціонерного товариства Транспортного підприємства міста Праги прийняло рішення про безоплатну передачу 8 трамваїв типу T3 SU місту Маріуполю. Витрати, пов'язані зі зміною ширини колії та доставкою вагонів до Маріуполя будуть оплачені з міського бюджету.

Як повідомили в Департаменті транспорту і зв'язку, прийом трамваїв буде проведений з метою удосконалення технічного обладнання комунального підприємства "Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління" та підвищення якості трамвайних пасажирських перевезень в місті. При цьому, згідно зі Стратегією розвитку транспорту, аварійний рухомий склад буде виведений з експлуатації.

«Для отримання цих трамваїв необхідно затвердити договір дарування. Тоді почнуться роботи з доставки на кордон з Україною, розмитнення та прийняття на баланс. Подаровані трамваї хорошої якості, вони підуть на будь-який маршрут, звідки знімуть аварійні вагони. Отримання таких трамваїв - стратегічний крок в розвитку міськелектротранспорту. З досвіду використання подарованих раніше Прагою машин - маріупольці відчують поліпшення якості перевезень», - відзначили в Департаменті транспорту і зв'язку.