Новини

Назад

У Маріуполі школярам презентували фотовиставку з глибоким сенсом

19 вересня 2017, 15:45
971
Освіта, Культура

До уваги учнів Міського ліцею представили фотовиставку молодіжного арт-проекту «Те, про що важко сказати». Світлини, виконані юними фотографами з Донецької та Луганської областей, які були вимушені покинути свої домівки та переїхати до інших міст країни. На них відображені переживання та почуття підлітків у різних життєвих ситуаціях та спонукають замислитись над сучасними проблемами молоді, яка опинилися у тяжких життєвих обставинах, а саме, у вирії конфлікту на Сході України.

«Особливістю світлин є те, що шляхом віддзеркалення на чорно-білих фотографіях зображені проблеми, які переслідували переселенців з окупованих територій: страх, труднощі з пошуком себе, нових друзів чи місця у світі, що змінився, а особливо часто – стереотипи, які незмінно супроводжують їх» - зазначив координатор проекту «Те, про що важко сказати» Володимир Сутковий.

Головною ж ідеєю виставки стало розкривання перелічених проблем «зсередини» і, як наслідок, мотивування підлітків до толерантного ставлення до тих, хто опинився в складних життєвих ситуаціях, роздумів над цінністю життя та важливістю простого спілкування.

Володимир Сутковий пропонував старшокласникам вибрати роботу, яка вразила їх найбільше та висловити свої припущення щодо змісту зображеного. Учні, розглядаючи фотографії, зупинялися на тих, які западали у душу, намагаючись розшифрувати в їхньому подвійному змісті реальні події. Координатор проекту у свою чергу розповів який посил закладали автори кожної роботи.

Ці світлини вже були представлені у Києві, Львові та інших містах країни. Фотороботи продовжують подорожувати Україною, об’єднуючи Схід і Захід.