Новини

Назад

Продовжує роботу міська комісія з розгляду звернень переміщених осіб щодо надання матеріальної допомоги

01 серпня 2017, 09:00
1479

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року №535 «Про затвердження Порядку використання коштів, які надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються зі тимчасово окупованій території України або району проведення антитерористичної операції» при виконавчому комітеті міської ради працює комісія з розгляду звернень громадян стосовно надання матеріальної допомоги.

Відповідно до зазначеної постанови Кабінету Міністрів України постраждалі громадяни і громадяни, які переміщуються з тимчасово окупованої території України і районів проведення антитерористичної операції і перебувають в складних життєвих обставинах, можуть отримати одноразову матеріальну допомогу за рахунок коштів, які надходять Міністерству соціальної політики України від фізичних та юридичних осіб як благодійні внески, гуманітарна допомога на ці цілі (за наявності таких коштів).

Для отримання допомоги зазначеним громадянам необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем фактичного проживання і подати заяву на надання матеріальної допомоги згідно із зазначеною постановою Кабміну.

Необхідно заповнити форму заяви із зазначенням підстави для надання матеріальної допомоги (необхідність лікування, складне матеріальне становище тощо). До заяви додаються:

- копія документа, що посвідчує особу;

- копія довідки про присвоєння реєстраційних номера облікової картки платника податків (ІПН);

- копія документів, які підтверджують родинні стосунки (свідоцтво про вступ до шлюбу, свідоцтво про народження);

- копія довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції (для цієї категорії осіб);

- медичну довідку про стан здоров'я або висновок медико-соціальної експертизи про встановлення інвалідності (в разі необхідності);

- банківські реквізити для перерахування коштів.

Міська комісія розглядає звернення, що надійшли, і надає до Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації пропозиції щодо надання матеріальної допомоги заявникам.

Категорії одержувачів зазначеної одноразової допомоги з числа постраждалих осіб або осіб, переміщених з тимчасово окупованої території України, визначені Міністерством соціальної політики України. Це:

- діти-сироти, батьки яких загинули під час проведення АТО, і діти, батьки яких в полоні або пропали безвісти;

- сім'ї, в яких є діти-інваліди або інваліди з дитинства;

- багатодітні сім'ї;

- сім'ї, члени яких потребують невідкладного вартісного лікування;

- сім'ї, в яких є інваліди 1, 2 групи;

- сім'ї, в яких є вагітні жінки, або один з батьків здійснює догляд за дитиною до досягнення 3-річного віку (з числа сімей загиблих в АТО).

На поточному тижні проведене 6-те засідання комісії з початку року, за результатами якого ухвалено кандидатури для надання матеріальної допомоги.

Всього за період роботи комісії розглянуто майже 430 зверенень громадян, рекомендовано надання матеріальної допомоги 386 заявникам на загальну суму понад 580 тисяч гривень. При надходженні коштів з Донецької обласної державної адміністрації поступово проводяться виплати заявникам.

Громадяни, які відносяться до вказаних вище категорій, можуть звернутися до управління соціального захисту населення з повним пакетом документів для подачі заяви на отримання матеріальної допомоги за адресами:

Центральний район: пр.Металургів, 35

Кальміуський район: вул.Чукаріна, 17

Приморський район: пр.Луніна, 89

Лівобережній район: пр.Перемоги, 16