Новини

Назад

24 вересня у зв'язку з модернізацією доменної печі №4 можливе тимчасове посилення шумового фону в місті

23 вересня 2018, 13:15
919
Суспільство

Металургійний комбінат «Азовсталь» Групи Метінвест інвестує майже півмільярда гривень у модернізацію систем екологічного захисту і охолодження доменної печі №4. Про це повідомляє прес-служба Групи Метінвест.

У 2014 - 2016 рр. доменна піч №4 пройшла реконструкцію вартістю близько 2 млрд грн. Були побудовані дворівневі криті ливарні двори із сучасною системою відведення та утилізації димових газів. «Азовсталь» продовжує модернізацію печі для підвищення її екологічності та енергоефективності.

В ході капітального ремонту буде замінена футеровка (термостійка оболонка) печі, побудована нова система охолодження та комплекс хімічної очистки води. Заміна чавунних елементів термозахисту (холодильних плит) на мідні і нова випарна система охолодження дозволить перейти на оборотне водопостачання. Таким чином, підприємство повністю відмовиться від використання морської води для охолодження печі.

Ремонт дозволить зробити піч ще безпечніше для екології. Для поліпшення герметичності і запобігання неорганізованих викидів пилу замінять газоущільнювальний клапан завантажувального пристрою. Буде виконано ревізію системи аспірації підбункерного приміщення, очищення газоходів і установка нових циклонів.

Зупинка доменної печі №4 розпочнеться 23 вересня. Після випуску чавуну і шлаку в агрегат подадуть воду для охолодження. Всі системи аспірації та газоочищення продовжать працювати, максимально зменшивши можливе димлення. При цьому активне пароутворення всередині печі може викликати тимчасове посилення шумового фону в місті 24 вересня.