Новини

Назад

«Зеленбуд» проводить підготовку парків до зими

20 листопада 2020, 16:31
847
Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі проводиться підготовка парків і скверів до зими: ведеться обрізка квітів, скарифікація газонів, очищається зелена зона. Також йде консервація атракціонів, дев'яти фонтанів міста і понад 60 км систем поливу. Про це розповів начальник комунального підприємства «Зеленого будівництва» Петро Чекер.

«Консервація фонтану - це спуск води, промивка та зняття частин конструкції, які можуть бути розморожені, наприклад, електродвигуни. Установка заглушок і засувок, щоб під час заморозків частини, які знаходяться у воді не пошкодилися. Підприємство виконує роботи своїми силами. Для цього співробітники пройшли спеціальне навчання», - зазначив Петро Чекер.

Сьогодні завершується підготовка парку «Веселка». На місці проводиться обрізка кущів та очерету, укриття і штикування троянд, утеплення рослин, які погано витримують мороз. В кожному парку за дані роботи відповідають дендрологи.

Крім того, «Зеленбуд» готується до зимового утримання тротуарів, другорядних доріг і під'їздів до соціальних об'єктів. Готовність техніки на сьогоднішній день - 100%. Також заготовлено посипний матеріал.