Новини

Назад

«Зеленбуд» проводить аерацію газонів у скверах Маріуполя

22 жовтня 2020, 11:36
441
Житлово-комунальне господарство

Щодня співробітники комунального підприємства Зеленого будівництва упорядковують зелені зони Маріуполя. У всіх районах міста прибирають опале листя. Сьогодні проводиться аерація і очищення газонів в Театральному сквері на площі Свободи та Грецькій площі.

Сміття придавлює траву до землі та перешкоджає її зростанню, також рослинне сміття сприяє появі комах-шкідників і розмноженню хвороботворних бактерій. Видалення з газону опалого листя та сміття шляхом вичісування забезпечує вільне проникнення світла і повітря до коріння трави.

Після проводиться аерація. Це процес проріджування газону, щоб кисень, волога і поживні речовини легко проникали до коріння трави, а не застоювалися в верхньому шарі ґрунту.

«Рулонні газони вимагають особливої ​​уваги і спеціального догляду. Роботи проводять за допомогою віялових граблів та аератора. У минулому році співробітники підприємства пройшли навчання по догляду за газонами», - зазначив начальник центральної ділянки Павло Миргородський.

Крім цього ведеться підготовка зелених зон вздовж дороги по проспекту Будівельників. Найближчим часом їх засіють травосумішшю, яка проросте вже навесні.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.