Новини

Назад

«Зелена кімната» і арт-студія: в Маріуполі презентують проєкти UPSHIFT

16 червня 2020, 16:45
927
Суспільство, Освіта, Культура

У Маріуполі на завершальній стадії реалізація проєктів за програмою UPSHIFT, яка реалізується фондом «Професійного розвитку Харкова» та ЮНІСЕФ Україна за фінансової підтримки Європейского союзу. Так, на базі міських установ вже відкриваються оновлені вільні простори. У школі №55 обладнали «Зелену кімнату», а на базі Міського центру позашкільної роботи відкрилася арт-студія «Аква».

Основна мета проєкту - допомогти молоді розвинути навички соціальної відповідальності. Визначати проблему і шукати ресурси для її вирішення. Учасниками стали команди молоді у віці від 16 до 21 року. Разом вони пройшли тренінги з планування, командної роботи та розвитку підприємницьких навичок. Переможці отримали гранти на реалізацію своїх ідей і підтримку від наставників.

«Для дітей це відмінна можливість почерпнути досвід організації і реалізації власних ідей. Для залучення фінансування необхідно було прописати проєкт, аргументувати його значимість,зазначити необхідне обладнання і ресурси для організації простору. Арт-студія «Аква» вже працює, там юні маріупольські художники можуть проводити майстер-класи і демонструвати свої роботи. Уже минуло кілька навчальних тренінгів від іменитих українських художників. На час карантину роботу перевели в режим онлайн», - зазначила директор методично-консалтингового Центру Ірина Святченко.

У школі №55 відкрився оновлений коворкінг в форматі «Зеленої кімнати». Хол оснастили яскравими пуфами, диваном і обладнанням, необхідним для проведення зустрічей і заходів. Зона оснащена Wi-Fi.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.