Новини

Назад

«Затишні двори» з‘являться й у житлово-будівельних кооперативах

22 січня 2020, 13:34
634
Суспільство, Житлово-комунальне господарство, Сесії міської ради

На сесії міської ради депутати підтримали питання про затвердження Програми «Затишний двір» зі змінами.

За словами директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури Ігоря Бабека, за результатами реалізації Програми протягом 2018-2019 років було визначено зміни, які необхідні для більш детальної процедури взаємодії відповідних міських служб та ОСББ. Серед іншого, це можливість долучитись до участі у Програмі житлово-будівельним кооперативам та зміна підходу до формування черги.

«Для ОСББ створених до першого лютого 2020 року черга формуватиметься за датою подачі заяв. Для ОСББ створених з першого лютого поточного року – автоматично за датою створення. Також передбачено коригування черги в залежності від приєднань сусідніх будинків», - розповів Ігор Бабек.

Секретар міської ради Степан Махсма наголосив, що «Затишний двір» -  це унікальна програма підтримки. Вона взята за основу багатьма іншими містами: «Ми бачимо, як активно ініціативні групи об’єднуються для створення ОСББ. Головне - вони готові взяти на себе відповідальність за управління своїм житловим фондом».

З 2016 року у Маріуполі створено майже 800 ОСББ. З них на участь у Програмі подано 731 заявка. 254 вже реалізовано. В планах на 2020 рік створити ще 132 «Затишних двори». За період діяльності Програми з міського бюджету було направлено понад 300 млн грн.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.