Новини

Назад

«Youth business forum»: молодь Маріуполя вчиться створювати бізнес-плани власних ідей

06 серпня 2020, 16:30
659
Суспільство

У цьому році для майбутніх підприємців Маріуполя вже втретє пройшли навчальні курси «SkillsLab 2020: Самозайнятість». Сьогодні в Центрі розвитку стартапів 1991 відбувся спеціальний захід для випускників курсів. На «Youth business forum», лектори оффлайн зустрілися з учасниками і учасницями.

Учасниками цієї хвилі стали молоді люди, зацікавлені у підприємницькій діяльності, але ще без достатнього досвіду в цій сфері. Два місяці вони онлайн навчалися етапам створення власного бізнесу.

Привітали присутніх спеціалістка Програми ООН по відновленню і розвитку світу Ольга Цуприкова, і директор департаменту з питань економіки міської ради Євген Бодягін.

«Щоб відкрити та успішно вести власний бізнес не достатньо однієї фінансової підтримки. В першу чергу необхідні знання. На сьогодні є багато міжнародних організацій, які готові виділяти гранти на підтримку стартапів, але не всі можуть правильно написати бізнес план або презентувати його. Тому освіта - фундамент бізнесу. У цьому напрямі необхідно працювати зі старшої школи, поетапно доходячи до вже працюючих підприємців. Сьогодні ми розповідаємо молоді про можливості, і впевнені, що ці знання допоможуть не тільки самореалізуватися, а й в майбутньому розвивати Маріуполь», - зазначив Євген Бодягин.

Темою зустрічі стали перспективи розвитку молодіжного підприємництва в Донецькій області. Проблеми створення бізнесу молоддю та їх вирішення учасники форуму обговорили розділившись на п'ять груп, разом з менторами. Серед них - керівниця проектів і програм міського центру підтримки і розвитку малого та середнього бізнесу Аліна Козицька, засновник квест-кімнати Микола Пета, регіональна представниця ГО Діловий клуб Лариса Петрова, бізнес-тренер Тетяна Вайдер, доцент кафедри маркетингу і бізнес адміністрування ПДТУ Тетяна Горохова.

Організатор навчання - Рада жінок Донеччини. Партнери навчання: Маріупольський Союз Молоді, Фонд Розвитку Маріуполя, Центр «Розвиток корпоративной Соціальної Відповідальності», КУ "Агентство розвитку Мелітополя", громадська організація "Нова Надія".

Програму ООН по відновленню і розвитку світу реалізують чотири агентства ООН Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН в області народонаселення (UNFPA) та Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Її підтримують 12 міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряду Великобританії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Читайте также наши новости в Facebook и Telegram.