Новини

Назад

«Вежа» запрошує на VR-прогулянку старовинним Маріуполем (АФІША)

15 листопада 2019, 16:25
907
Суспільство, Культура, Анонси міських заходів

Розклад заходів в культурно-туристичному центрі "Вежа" на майбутній тиждень.

Понеділок 18 листопада

19:00 - 20:00 - Книжковий клуб (вільний вхід)
Зустріч-обговорення справжніх книголюбів. Чудова можливість поділитися враження від прочитаної книги з однодумцями, дізнатися про книжкові новинки та обговорити сучасність різножанрової літератури.

Вівторок 19 листопада

17:00 - 18:00 - Фотоклуб (вільний вхід)
Короткі лекції від професійного місцевого фотографа Дмитра Ганжеєва вже давно стали традиційними у Вежі. Вже знаєш багато теорії, та не маєш практичних навичок? Тоді практичні "експедиції" фотоклубу саме для тебе. Окрім того можна просто поділитися своїм досвідом, задати питання, що цікавлять чи обговорити спільні роботи.

Середа 20 листопада

16:00 - 16:30 - Екскурсія " Вежа Нільсена" (за записом)
Тематична екскурсія Вежею, у ході якої ти точно дізнаєшся чимало цікавинок з життя архітектора В.Нільсена. Думаєш,  Вежа - єдине його дитя? Тоді ми познайомимо тебе з історією створення міського водогону та інших інженерних проектів Віктора Олександровича у Маріуполі та не тільки.

Четвер 21 листопада

19:00 - 20:30 - VR-прогулянка (за записом)
Чудова можливість відчути себе маріупольцем 1910 року. Прогуляйтеся по головній вулиці міста, зануртеся у атмосферу початку ХХ століття та дізнайтеся, як саме виглядали звичні для нас місця Маріуполя. Моделі відтворено за старими листівками та фото, що дає змогу у подальшому порівняти минуле та сьогоденність серця міста.

П`ятниця 22 листопада

15:00 - 17:00 - Екскурсія "Монументальне мистецтво" 
Що спільного у Віктора Арнаутова та Гамлета Зіньковського? Хто це взагалі такі? Що приховує старенька будівля ресторану "Україна"? Відповіді на ці питання та більше можна почути від гіда на екскурсії. Дізнайтеся про всі сховані шедеври монументального мистецтва у рідному місті.

Субота 23 листопада

10:00 - 12:00 - Екскурсія "Сховані пам'ятки" 
Старий Маріуполь – унікальна жива частинка історичного переплетіння культур, традицій, епох та подій. З плином часу ця унікальність  поступово зникає з обличчя сучасного міста. Варто встигнути побачити такі приховані куточки Маріуполя, які максимально зберегли в своїй атмосфері подих історії, але про які мало хто здогадується. Прогулянка занурить вас у величне минуле нашого міста. Попереджаємо(!), що ця прогулянка подекуди екстремальна та важкодоступна. Тож рекомендуємо одягнути зручний одяг та взуття і бути готовими до несподіваних відкриттів.
15:00 - 17:00 - Екскурсія "Історична прогулянка" 
Екскурсія «Історична прогулянка», подорож творіннями архітектора Віктора Нільсена (Будинок з Левами, дім з плачучими німфами та інші не менш романтичні будівлі) та знайомство зі скульптурами, на створення яких надихнув образ творця водонапірної Вежі.
18:00 - 19:00 - Мікроскоп у Вежі | те, що знайдено під ногами (вільний вхід)
Спеціально для тих, хто прогулював уроки біології в школі та тих, хто завжди цікавиться різними дрібичками. Як виглядають клітини пожовклого листочка, що вже впав з дерева? А як виглядають кристалики цукру, якщо їх приблизити у 300 разів? Цікаво буде не тільки дорослим, а й дітям. Сергій Пятунін (так-так, наш астроном) приготував багато цікавих препаратів.

Неділя 24 листопада

15:00 - 16:00 - Екскурсія "Історія головної вулиці" 
Перші видатні будівлі, храм Марії-Магдаліни, Александовський сквер, будівля першого банку, найвидатнішого готелю міста, перша типографія, кінотеатр... сама історія та походження Єкатеринінської - усе це малесенький перелік того, із чим ти познайомишся у короткий проміжок часу у невимушеній бесіді з нашими гідами та матимеш сформовану картину та уявлення про життя та розвиток Маріуполя з його витоків. 
19:00 - 20:00 - Музичний кавер-вечір Кирила Рогового 
Хлопець не тільки вміє гарно співати пісні будь-якого жанру, а й чудового грає на фортепіано та гітарі. Закоханий у музику хлопець, майже щодня приходить до Вежі на декілька хвилин, аби щось заспівати вже цієї неділі дає повноцінний концерт! Хіти напрямку інді-рок та інді-поп у кращих традиціях Arctic Monkeys.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.