Новини

Назад

«Тоді не було часу думати про страх, головне - зберегти життя», - інспектор поліції Анастасія Алексєєва

30 червня 2018, 16:42
1937
«Маріуполь 240: фарби доброТи»

Служити і захищати. Для маріупольчанкиАнастасії Алексєєвої це не просто слова. Це сенс життя. Дівчина вибрала для себе далеко не жіночу професію. Анастасія - інспектор батальйону патрульної поліції. Разом зі своїми колегами зробила героїчний вчинок - врятувала жінку з палаючого будинку.

Дівчина ще з дитинства мріяла захищати права людини. Старанно пізнавала ази юриспруденції в чому їй допомагав батько, який працює адвокатом. Після закінчення школи вступила до Маріупольського державного університету, де здобула освіту політолога-міжнародника та знання двох мов - англійської та італійської. А коли дізналася про набір в патрульну поліцію - негайно подала всі необхідні документи.  2016 року прийняла присягу і встала на варту правопорядку міста Маріуполя. Під час роботи встигла отримати спеціальну освіту - юридичну.

«Робота не жіноча. Не кожен зможе працювати в поліції. Адже щодня потрібно переборювати себе, бачити неприємні кадри. Потрібно навчитися бути психологом, знаходити спільну мову з людьми», - розповідає інспектор.

За два роки Анастасія Алексєєва бачила багато. Дуже велику кількість звернень від громадян доводиться обробляти щодня під час роботи, максимальним було 27 звернень за 12-ти годинну зміну. Каже, що зворушливо працювати з дітьми: «Важливо знати, що ти зміг допомогти дитині - направити його на вірний шлях, уберегти від неприємності або провести бесіду з батьком, який не приділяє дитині належної уваги».

Інспектор поліції - справжній маріупольський герой. Разом зі своїми колегами вона зробила воістину відважний вчинок - врятували жінку від вогню. Згадує, що тоді не було час для роздумів. Реагували чітко та швидко.

«Ми впоралися за 10 хвилин. Вибили скло, а після забралися в палаючий будинок. Всередині був мій колега. Тоді не було часу думати про страх, головне - зберегти життя жителя», - ділиться Анастасія Алексєєва.

Форма і небезпечна робота не зуміли вбити в дівчині романтика та творчу особистість. Маріупольчанка любить малювати і пише вірші. Мріє видати збірку власних творів і показати його всьому світу.

«Малюю і пишу з дитинства. Навіть недавно купила собі полотно. У своїх роботах переважно відображаю пейзажі та тварин, можу малювати портрети. Від цього отримую велике задоволення», - підсумувала поліцейська.