Новини

Назад

«Ти можеш все!..»: маріупольці можуть безкоштовно отримати IT-спеціальність і почати працювати

19 лютого 2020, 14:09
828
Суспільство, Соціальне забезпечення

У Маріуполі проживає понад 12,5 тисяч людей з інвалідністю. При цьому 6,5 тисяч з них мають третю групу інвалідності, яка дозволяє їм працювати. Також, у разі пристосування робочих місць, частина людей з другою та першою групою можуть працювати на робочому місці або віддалено.

Соціальний проєкт повного циклу «Ти можеш все! Можливості безмежні!» надасть маріупольцям з інвалідністю шанс безкоштовно навчитися на онлайн-курсах і взяти участь в конкурсі на вакантні посади в провідних IT-компаніях України.

Для цього учасникам необхідно зареєструватися на платформі масових безкоштовних онлайн-курсів на 2 основні і кілька додаткових онлайн-сесій. Початок навчання - 5 березня. Попередня реєстрація на курси за посиланням.

Серед можливих програм - курс «CS50 Основи програмування» від Гарвардського університету, основи тестування програмного забезпечення, основи інформаційної безпеки та багато іншого

Протягом 3,5 місяців слухачі, під керівництвом провідних викладачів українських університетів і фахівців IT-компаній, пройдуть навчання на онлайн-курсах, здадуть тести і виконують завдання відповідно до програми. Далі учасники пройдуть заключне тестування, отримають сертифікати та право взяти участь у конкурсах на вакантні посади.

Проєкт реалізується за підтримки Міністерства соціальної політики України спільно з Громадською організацією «Прометеус» і асоціацією «Інформаційні технології України».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.