Новини

Назад

«Театроманія» приєдналася до створення кліпу для «ДахаБраха»

21 квітня 2020, 15:24
539
Суспільство, Культура

Маріупольський народний театр «Театроманія» приєднався до створення онлайн-кліпу для українського етно-гурту «ДахаБраха». Запис кліпу набув інтернаціональний формат. Уже до нього приєдналися понад сто людей з України, Німеччини, Франції, Швейцарії та інших країн.

Перший онлайн-запис відбувся 19 квітня. П'ять театральних команд зібралися віртуально, щоб з різних куточків світу взяти участь у флешмобі #TogetherAtTheSameTime. Основна мета - створити унікальний кліп під композицію ДахаБрахи «Alambari». Під керівництвом режисера Влада Троїцького, в один і той же час учасники виконували однакові дії в різних просторах. Паралельно спостерігаючи, як це роблять інші. Таким чином, вдалося створити колективний цифровий артефакт.

Коучером маріупольської команди став головний режисер «Театроманіі» Антон Тельбізов. В онлайн-зйомках задіяні близько 15 маріупольців.

«Мені дуже сподобався концепт проєкту. Актори нашого театру активно приєдналися до створення кліпу, зйомки триватимуть. Ще пройдуть чотири онлайн-записи. Сенс дійства - показати, що всі ми різні, але при цьому дуже схожі. Композиція «Аламбарі» мінімалістична і підкреслює ритуальність нашого повсякденного життя», - зазначив Антон Тельбізов.

Наступні онлайн-зйомки пройдуть 25 квітня, 5, 10 і 17 травня. Для участі в створенні нової цифрової історії необхідна мати телефон або планшет. Після реєстрації на сайті кожен учасник отримає список дій, для підготовки до участі у флешмобі. З готової версією можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також наші новини в Facebook та Telegram.