Новини

Назад

«Стоп-наркотик»: у Маріуполі реалізують програму з протидії наркоманії

27 лютого 2020, 15:20
1703
Суспільство

У Маріуполі обговорили результати реалізації програми з протидії поширенню наркотиків. Круглий стіл пройшов у Beetroot хабі і об'єднав представників усіх соціальних інститутів, покликаних боротися з даною проблемою. Заступник міського голови Аркадій Мєшков докладно розповів про першу муніципальну програму, спрямовану на боротьбу з наркоманією - «Стоп-наркотик». Вона реалізується спільно з Головним управлінням поліції в Донецькій області та іншим відповідальними відомствами. Орієнтовний обсяг фінансування з міського бюджету складе близько 3 млн грн.

«Маріуполь проти наркотиків і за здорову молодь. За цими словами стоїть чіткий алгоритм дій, щоб уникнути розповсюдження наркотичних і психотропних речовин. Спільно з поліцією розробили широкий спектр заходів. Це організація навчальних тренінгів, впровадження механізму взаємодії з поліцією, створення соціального патруля. Впровадження онлайн інструментів для отримання інформації про наркопритони і появи написів про місця його продажу. Також аналізуємо досвід інших міст, з метою розробити максимально ефективний додаток для блокування телеграм-каналів, які розповсюджують наркотики», - зазначив Аркадій Мєшков.

У свою чергу начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Микола Семенишин зазначив, що у 2019 році припинено діяльність чотирьох організованих злочинних груп наркоторговців і перекрито 12 міжрегіональних каналів постачання наркотиків.

«Всього з незаконного обігу вилучено понад 270 кг наркотичних і психотропних речовин на суму 9 млн грн. Також вдалося ліквідувати інтернет-наркокрамницю і злочинну групу, які через месенджери збували великі партії амфетаміну та інших речовин. Наше завдання - докласти максимум зусиль для подолання цієї масштабної соціальної проблеми», - зазначив він.

В ході круглого столу сторони обговорили результати роботи та окреслили план майбутніх спільних дій в даному напрямку. Так, в планах проводити медичні огляди учнів і психологічні бесіди, реалізувати проект «Шкільний офіцер поліції» і популяризувати серед молоді здоровий спосіб життя.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.